Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Winterberging

Winterberging

Winterstalling van uw boot in Echtenerbrug, Friesland

Bent u op zoek naar een jachthaven met winterstalling voor uw boot? Bij Jachtwerf de Merenpoort in Echtenerbrug bent u aan het juiste adres. U heeft de keuze om uw boot gedurende de wintermaanden in een overdekte loods te stallen of buiten op de wal. De officiële winterbergingsperiode is van 1 oktober tot 1 april.

Een complete winterbeurt regelt u eenvoudig via Van der Lugt Watersport v.o.f. Wanneer u zélf de boot winterklaar maakt vindt u in onze watersportwinkel diverse onderdelen, zoals olie, filters, antivries, enz. Ook voor ander klein onderhoud vindt u hier een ruim assortiment artikelen.

Tevens is er gelegenheid om uw boot te repareren in één van onze drie onderhoudsloodsen, deze zijn te huur voor één of meerdere weken.

Prijzen

Winterstalling in de loods*: € 41,50 per m² (minimumprijs € 340,00)
Winterstalling op de wal*: € 19,00 per m² (minimumprijs € 275,00)
* inclusief kraan- en transportkosten excl. elektra

Schoonspuiten: € 5,75 per mtr. (verplicht)
Huur bok: € 56,00 per stuk
Mast in de loods: € 65,00 per stuk
Accustalling: € 21,00 per stuk ( incl. ont- en opladen)
BB motorstalling: € 38,00 per stuk

De loods voor winterberging is uitgerust met een geïsoleerd dak en een betonvloer.
Voor winterberging op de wal maken we gebruik van de parkeerterreinen. U kunt uw boot eventueel met een winterkleed (laten) afdekken.
Voor het takelen van uw boot verzoeken wij u tijdig een afspraak te maken.

Onderhoud en milieu

Milieu, ook daar moeten we met z’n allen wat aan doen.
Bij afslijpen of schuren van antifoulings e.d. moet er plastic onder het schip liggen, waardoor u het afval gemakkelijk opvangt. U kunt dat dan bij ons tegen de op dat moment geldende prijzen inleveren. Wij zorgen ervoor dat dit op de juiste wijze wordt afgevoerd. Dit geldt ook voor oude kwasten en verfresten. Schuren mag alleen buiten met een schuurmachine met afzuiging. Afkrabben en slijpen moet in een onderhoudsloods gebeuren, dit mag niet meer buiten! Vraag op het kantoor naar de mogelijkheden of raadpleeg het Haven- en Werfreglement.

Veelgestelde vragen

Is mijn boot op uw terrein verzekerd gedurende de winterberging?
U bent verplicht om zelf uw boot en toebehoren tegen wettelijke aansprakelijkheid te verzekeren.
Mag ik aan mijn boot werken tijdens de winterberging?
Tijdens de winterberging, binnen of buiten, mogen geen grote klussen aan de boot worden verricht.
Mogen mijn gasflessen aan boord blijven staan?
Het is verboden om gasflessen aan boord te laten staan gedurende de periode dat de boot in de loods staat. Indien gewenst kunt u deze gratis voor de betreffende periode bij ons op laten slaan.
Hoe zit het met mijn accus?
Het is mogelijk om uw accu’s tijdens de winterberging op te laden. Dit mag echter alleen wanneer er iemand op de boot aanwezig is. Ook heeft u de mogelijkheid om de accu’s bij ons te stallen, ze worden dan gedurende de winter enkele malen bijgeladen. Bij winterberging in de loods is het verplicht om de accu's uit de boot te halen of de polen los te koppelen en te isoleren.
Mag mijn boot aan de walstroom blijven liggen?
Indien u er voor kiest uw boot tijdens de wintermaanden in het water te laten liggen is het verboden om de boot aan de walstroom te laten liggen. Er mogen geen kachels aan staan of accu’s worden opgeladen indien u niet aan boord bent.
Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op en wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.