Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Jachthaven

Jachthaven

Jachthaven Echtenerbrug, gelegen aan het Tjeukemeer in Friesland

Jachthaven de Merenpoort is een gezellige jachthaven in Echtenerbrug, Friesland. Het is de eerste jachthaven in Echtenerbrug, in de provincie Fryslân en gelegen aan de zuid-oever van het Tjeukemeer / Tsjûkemar . Unieke ligging aan de enige vaarroute tussen Friesland en Overijssel in de gemeente De Fryske Marren. De Jachthaven is gesitueerd in een landelijke omgeving en ligt op loop/fietsafstand van verschillende eetgelegenheden, supermarkten, enz.

De jachthaven beschikt totaal over 110 vaste ligplaatsen en circa 40 passantenligplaatsen waarvan de meeste voorzien van een walstroomaansluiting van 10 amp.

Voorzieningen Jachthaven de Merenpoort Echtenerbrug

De jachthaven is opgedeeld in twee havens en een passantenhaven aan de Pier Christiaansloot. De jachthaven wordt tot in de puntjes onderhouden en beschikt over de volgende voorzieningen:

– een wasserette
– gratis WIFI
– nette sanitairgebouwen en voor de mindervalide gasten is er aangepaste voorziening
– moderne botenkraan
– vuilwaterstation voor vuilwater en bilgewater
– overdekte winterstalling en winterstalling buiten
– geïsoleerde onderhoudsloodsen
– een afgesloten parkeerplaats. Bezoekers kunnen voor € 1,50 per dag een parkeermuntje kopen voor de slagboom. Gratis parkeren is mogelijk bij de sportvelden (over de brug, eerste straat rechts).
watersportwinkel
tankstation aan het water
camping, hier is een hondentoilet aanwezig, huisdieren dienen aangelijnd te zijn.

Vissen is toegestaan, evenals barbecueën (let wel op brandgevaar!)

Bekijk de prijslijst door op onderstaande link te klikken.
Prijslijst jachthaven

Informeer bij onze receptie naar de mogelijkheden of mail ons: info@merenpoort.nl
Ook kunt u ons bereiken op: 0514 541463

 

Veelgestelde vragen

Wat is de huurperiode voor een vaste ligplaats?
De huur van een vaste ligplaats loopt van 1 april tot 1 april. De boot mag dus ook in de winter gewoon in de ligplaats blijven liggen zonder extra kosten. Natuurlijk kan de boot ook (tegen meerprijs) in winterberging op de wal of in de loods. Indien u halverwege het jaar een box krijgt toegewezen dan zal de huursom over een evenredig deel berekend worden.
Zit stroom bij de vaste ligplaats inbegrepen?
U mag de walstroomaansluiting gebruiken als u aan boord bent; incidenteel gebruik is kostenloos. Koelkasten, kachels, enz. mogen niet standaard worden aangesloten en wanneer u niet aan boord bent moet de walstroom worden losgekoppeld. In de winterperiode (1 oktober tot 1 april) is alle stroom afgesloten, met uitzondering van de blauwe kastjes. Hierin zit een stopcontact met een eigen stroommeter. Het kastje kunt u afsluiten door middel van een slot, de sleutel krijgt u in eigen beheer.
Moet ik het melden als mijn ligplaats vrij is?
Wanneer u op vakantie bent of wanneer de boot om een andere reden voor een bepaalde tijd niet in de ligplaats ligt, verzoeken wij u dit aan ons door te geven. Tijdens uw afwezigheid kunnen wij eventueel aan passanten extra plaats bieden. Mocht u bv. van vakantie terugkomen, neemt u dan minimaal één dag van te voren contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat de ligplaats bij terugkomst leeg is.
Er ligt een ander in mijn ligplaats
Indien uw ligplaats bij uw terugkomst niet vrij is, meld dit dan altijd eerst bij de dienstdoende havenmeester voordat u zelf mensen wegstuurt. Er kan een goede reden voor bestaan dat iemand daar ligt.
Waar vind ik de havenmeester?
Het bedrijf beschikt over twee havenmeesters, te weten Henk Wind en Jacco Wind. Zij zijn ook tevens eigenaar/beheerder. Eén van beiden is altijd op het bedrijf aanwezig. In de weekenden en 's avonds bevindt zich op de deur van de watersportwinkel een telefoonnummer van de dienstdoende havenmeester (alleen voor spoedgevallen). Zij zijn dus altijd bereikbaar. Houd hierbij echter wel rekening met de noodzaak van het probleem.
Mijn vraag staat er niet bij
Neem contact met ons op en wij zullen zo spoedig mogelijk antwoorden.