Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Tankstation

Tanken aan het water in Echtenerbrug aan het Tjeukemeer

Wilt u tanken met uw boot aan het water? Bij jachtwerf de Merenpoort bv kunt u aanmeren aan onze brandstofsteiger in de Pier Christiaansloot (directe verbinding met het Tjeukemeer). Wij hebben één pomp met Superplus 98 benzine en Traxx diesel HVO.7.  Alle soorten en maten plezierboten zijn bij ons welkom om te tanken. Wij helpen u graag met tanken (voorkom knoeien in het water en houd de steiger schoon).

Superplus 98 benzine tanken langs het water

Wij beschikken over een tankstation met Superplus 98 en Traxx diesel HVO.7 die makkelijk met de boot te bereiken is. Ook voor mengsmering kunt u bij ons terecht. Wij kunnen voor u de gewenste verhouding mengen ( 1 : 50 en 1 : 100). Dit doen wij handmatig door middel van benzine (Superplus 98) en de toevoeging Eurol Super 2T Outboard TCW-III 2-tact (ook in literverpakking verkrijgbaar in onze winkel).

Traxx diesel  HVO.7 tanken met uw boot

Doorontwikkeling is de kern van vooruitgang. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. TRAXX HVO.7, bestaande uit 93% diesel (B0) en 7% HVO (geen FAME), biedt u namelijk betere producteigenschappen en toepasbaarheid dan diesel met andere biobrandstoffen. Versterkt met het TRAXX additief haalt het maximale resultaat uit elke liter brandstof. Niet alleen bespaart u gemiddeld 4% op uw brandstofverbruik, u vermindert ook de uitstoot van C02 en andere stoffen.

De toegevoegde waarde van TRAXX HVO.7

  • 93% TRAXX Diesel + 7% HVO
  • Geschikt voor dieselmotoren volgens NEN-EN 590
  • Heeft gelijke prestaties en uitstoot als diesel B7 (FAME)
  • Verlaagt brandstofverbruik met gemiddeld 4%
  • Verlaagt uitstoot van C02 (4%), fijnstof (5,3%) en NOx (9,5%)
  • Zeer geschikt voor koudere weersomstandigheden en langdurige opslag
  • Minder risico op filterverstopping of brandstofproblemen
  • Reinigende en vuil verwijderende eigenschappen
  • Zeer goede bescherming tegen bacterieproblemen

55% C02-reductie in 2030

Het doel van de Europese Commissie is om in 2050 het eerste klimaat neutrale continent in de wereld te zijn. Als tussendoel voor 2030 is een CO2-reductie van 55% ten opzichte van 1990 vastgelegd. Eén van deze Europese afspraken is dat in 2030 14% van alle brandstof voor vervoer en transport uit hernieuwbare energie bestaat. Deze groep veroorzaakt namelijk bijna een kwart van de totale CO2-uitstoot.

Vanwege het aanscherpen van de Europese (en Nederlandse) doelen wordt het target voor CO2-reductie steeds hoger waardoor het gat tussen de huidige en gewenste situatie steeds groter wordt. Het gevolg is dat de mobiliteitssector het komende decennium moet versnellen op het gebied van verduurzaming. Brandstoffen uit hernieuwbare bronnen, zoals HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), zijn daarbij een belangrijk middel.

HVO wordt nu al ingezet in verschillende verhoudingen waaronder pure HVO.100 of HVO.20 (80% diesel en 20% HVO). Met de introductie van diesel HVO.7 nemen wij de volgende stap in verduurzaming van het brandstoffenassortiment.

Biobrandstof als onderdeel van verduurzaming

Biobrandstoffen worden gemaakt uit biomassa: plantaardig materiaal (bijvoorbeeld koolzaad, suikerriet, maïs of graan) of afvalstromen (zoals frituurvet of dierlijke vetten). Bij verbranding hiervan komt nog steeds CO2 vrij maar een stuk minder. Het is technisch mogelijk om op 100% biobrandstof te rijden maar voorlopig worden veel fossiele brandstoffen gemengd met verschillende percentages biobrandstoffen. Dit komt deels omdat biobrandstof duurder is om te produceren en daardoor om te gebruiken.

FAME (Fatty Acid Methyl Esters) is een 1ste generatie biobrandstof. Esters zijn vetzuren die ontstaan door een chemisch proces waarbij van plantaardige en dierlijke oliën (door transesterificatie) biodiesel wordt gemaakt. FAME kan vanwege de aanwezige zuurstof in de biobrandstof maar beperkt gemengd worden met diesel in verband met motorcompatibiliteit.

HVO is een 3de generatie biobrandstof op basis van afgewerkte plantaardige oliën en afval- en reststromen. Tijdens het productieproces wordt gebruik gemaakt van waterstof om zuurstof uit de biobrandstof te onttrekken. Hierdoor ontstaat een pure koolwaterstofdiesel, die geen zuurstof bevat.

HVO bevat dus geen zuurstof en is daarom zeer geschikt voor koude weeromstandigheden. De chemische samenstelling van HVO is vergelijkbaar met die van fossiele diesel NEN-EN 590 en daardoor goed te mengen. HVO is daarom efficiënter in te zetten en toekomstbestendiger dan FAME. Daarom wordt HVO gezien als de volgende logische stap in bijmenging bij fossiele brandstof en uiteindelijk naar 100% biobrandstof, naast alternatieven als elektriciteit en waterstof.

TRAXX voor een maximaal rendement

TRAXX is een uniek additievenpakket die brandstoffen betere eigenschappen geeft waardoor deze zuiniger en schoner zijn dan ‘normale’ brandstoffen. TRAXX bevat Clean4Force technologie bestaande uit reinigende moleculen die steeds het maximale rendement halen uit elke druppel brandstof. Ze voorkomen vuilophoping in injectoren, verminderen slijtage en haperingen aan de injectornaald. Met een efficiëntere verbranding tot gevolg.

Het effect is dat brandstofverbruik volgens praktijktesten met gemiddeld 4% wordt verlaagd en er meer vermogen en koppel ontstaat door een efficiëntere inspuiting. TRAXX verlaagt tevens de uitstoot van CO2 en andere fijnstof. Bovendien bevat TRAXX een beproefde bacteriebestrijder, waterafscheider en anti-oxidanten om vervelende bacterieproblemen en verstopte filters tegen te gaan. Wil je alles weten over dit unieke additief? Lees dan verder op de speciale TRAXX informatiepagina.