Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Coronavirus

Laatste update 28 juni 2021

De mondkapjesplicht is voorbij, alleen in het voortgezet onderwijs en in het openbaar vervoer dient u nog een mondkapje te dragen. Voor de rest gelden alleen de basisregels nog: vaak de handen wassen, 1,5 mtr afstand houden en thuis blijven bij klachten en laten testen.

Update 02.06.2021

De volledige lockdown is inmiddels voorbij, de maatregelen worden steeds verder versoepeld. Vanaf zaterdag 5 juni is bijna alles weer open in Nederland, natuurlijk met inachtneming van de basisregels waaronder het houden van afstand en het dragen van een mondkapje!

Update 05-05-2021

Langzaam worden de regels hier en daar wat versoepeld. De avondklok is opgeheven en een terrasbezoek (buiten) is weer mogelijk. Ook onze watersportwinkel is weer volledig open, voor een bezoek bent u geen afspraak meer nodig! Wel is de maatregel voor het maximum aantal klanten binnen nog van kracht. Dus loop gerust weer eens naar binnen.

Update 10-03-2021

Nederland zit nog steeds in Lock down die wederom is verlengd tot en met 30 maart. Vanaf dinsdag 16 maart worden enkele bestaande maatregelen enigszins versoepeld. Vanaf die datum mogen wij 9 klanten tegelijk ontvangen in onze watersportwinkel. Volgens de richtlijnen kunnen bestellingen telefonisch of via email worden doorgegeven , waarbij de bestelling op een afgesproken tijdstip kan worden afgehaald (minimaal 4 uur later). Gasflessen en brandstoffen zijn wel verkrijgbaar, hiervoor kunt u bij aankomst bellen met 0514 54 14 63.

Update 03-02-2021

Zoals de meesten wel hadden verwacht is de lockdown weer verlengd, ditmaal tot en met 2 maart. Een kleine versoepeling is geldig vanaf 10 februari: bestellen en afhalen is mogelijk bij een bestelling via mail of telefonisch, waarbij de bestelling op een afgesproken tijdstip kan worden afgehaald (minimaal 4 uur later).

Update 18-01-2021

De Lock down is wederom met 3 weken verlengd en wel tot tenminste 9 februari 2021! Mochten hier nog extra maatregelen aan worden toegevoegd dan houden wij hiervan op de hoogte.

Update 16-12-2020

Na in invoeren van de mondkapjesplicht begin deze maand zijn het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames helaas niet gedaald. Afgelopen maandag heeft onze Minister-President Mark Rutte daarom ook bekend gemaakt dat Nederland sinds gisteren tot en met dinsdag 19 januari 2021 in Lock down zit!

Dit houdt in dat ook wij onze  regels verder aanscherpen. Onze watersportwinkel is gesloten, echter  gasflessen en brandstoffen zijn wel verkrijgbaar! Voor betaling mag maximaal 1 persoon in de winkel.

Voor vragen zijn wij tijdens de normale openingstijden telefonisch bereikbaar.

Update 12-06-2020

Vanaf komende maandag 15 juni 2020 mogen de sanitaire voorzieningen weer worden geopend. Dit betekend dat de toiletten, wasgelegenheden en douches weer kunnen worden gebruikt, let wel: met 1,50 mtr afstand!

Voor de watersporter blijft de Gedragscode voor verantwoord pleziervaren gewoon van kracht.

Update 13-05-2020

Sinds gisteren (12 mei 2020) is er een nieuwe noodverordening van kracht.

De volledige noodverordening van de Veiligheidsregio Fryslân kunt u hier downloaden.

Update 08-05-2020

In de persconferentie van afgelopen woensdag (6 mei) zijn een aantal verruimingen van de maatregelen aangekondigd.

Vanaf 1 juni mag de horeca weer open met inachtneming van een aantal regels.

Als het virus onder controle blijft kunnen per 1 juli de gemeenschappelijke wc’s en douches weer open.

De belangrijkste regels blijven wel: houd 1,5 mtr afstand en bij klachten blijf thuis!

Update 04-05-2020

De bedieningstijden van bruggen en sluizen in heel Fryslân zijn met ingang van vrijdag 1 mei aangepast, namelijk van 9.00 tot 19.00 uur.

Sanitaire voorzieningen blijven vooralsnog gesloten en het is niet toegestaan met meer dan 3 mensen aan boord te verblijven (buiten het gezin om).

Update 22-04-2020

Onze Minister-President, Dhr. Mark Rutte heeft gisterenavond (21 april) in een persconferentie bekend gemaakt dat alle huidige maatregelen voorlopig van kracht blijven tot 20 mei aanstaande.

Op zon- en feestdagen blijven wij voorlopig gesloten, dus ook 27 april (Koningsdag) en 5 mei (Bevrijdingsdag) zijn wij niet geopend!

De enige versoepelingen die zijn aangekondigd hebben betrekking op scholen en kinderdagverblijven en betreffen kinderen en jeugd tot 18 jaar.

Update 01-04-2020

In de persconferentie van gisterenavond (31 maart) is bekend gemaakt dat alle maatregelen onveranderd van kracht blijven tot ten minste 28 april 2020!

Dit betekent dat de camping alleen is geopend voor diegenen die een vaste staanplaatsen hebben en beschikken over eigen toilet- en douche-voorzieningen. Samenscholing van meer dan 3 personen is ten strengste verboden!

Ook de brugbediening draait tot bovengenoemde datum nog volgens de wintertijden, dus op afroep. Op zondag zijn de bruggen en sluizen gesloten.

Update 27-03-2020

Faciliteiten

Sanitaire voorziening

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Noord-Nederland hebben besloten dat toilet-, was- en douchevoorzieningen (dus ook de invalidendouche/toilet) op campings en jachthavens gesloten moeten worden. De voorzitters vinden het risico te groot dat het op deze plekken niet lukt om de maatregelen met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht te nemen. De maatregel wordt opgenomen in de nieuwe noodverordening, die de drie regio’s gaan vaststellen. De recreatiebedrijven zelf mogen dan wel open blijven voor gasten die niet van die sanitaire voorzieningen gebruik hoeven te maken, zoals bijvoorbeeld gebruikers van een stacaravan. Het verbod gaat gelden voor vakantieparken, campings, kampeerterreinen, kleinschalige kampeerveldjes en jachthavens.

Drinkwater

Wij zullen het drinkwater op de camping 1 april aansluiten. De drinkwatertapzuilen op de haven zullen niet worden aangesloten. Drinkwater voor de scheepvaart is uitsluitend bij het tappunt voor de watersportwinkel beschikbaar.

update 23-03-2020

Het coronavirus zorgt dagelijks voor nieuwe ontwikkelingen en voor veel zorgen bij iedereen. Nu heel Europa te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus, willen wij u graag op de hoogte brengen van de maatregelen die wij nemen in uw belang en dat van ons personeel.

Onze serviceverlening gaat gegeven het voor de deur staande vaarseizoen natuurlijk gewoon door, maar het contact, maar ook de uitvoering van het werk moet de komende tijd anders verlopen dan u van ons gewend bent. Om uw en onze veiligheid te waarborgen is het verstandig om geen bezoek aan de werf brengen, tenzij dit strikt noodzakelijk is. Telefonisch en per e-mail zijn wij altijd bereikbaar.

Wij vragen uw begrip voor deze zeer onsympathieke en onpersoonlijk overkomende maatregelen die haaks staan op wat wij willen uitstralen, maar wij conformeren ons aan de richtlijnen die op last van de overheid ter indamming van de besmettingen zijn uitgevaardigd. Wij hopen dat deze periode spoedig tot het verleden zal behoren.

Wij houden de nieuwsberichten over het coronavirus dagelijks in de gaten en handelen waar nodig. De Merenpoort volgt de richtlijnen van het RIVM, Brancheorganisatie Metaalunie / NJI en de overheden.

Consequenties voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om of vakanties te vermijden of af te lassen. Echtenerbrug / Friesland is nog steeds een veilig gebied om naar toe te reizen.

We staan in nauw contact met de lokale instanties (GGD), de brancheorganisatie en gemeenten die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsverzekering. Kosten van een annulering worden volgens de voorwaarden berekend. U kunt de voorwaarden vinden op onze website Algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen

 

 

Wat kost het wanneer mijn boot langer in de winterberging blijft?
Normaal gesproken loopt de winterberging tot 1 april, met een kostenloze verlenging van 2 weken. Wegens de bijzondere omstandigheden door het Coronavirus hebben wij besloten de gehele maand april geen extra kosten in rekening te brengen. Vanaf 1 mei wordt de verlenging als volgt berekend: prijs winterberging + bokhuur en extra's gedeeld door 6 (maanden) dit is de prijs per maand.
Welke maatregelen heeft de Merenpoort genomen om verspreiding te voorkomen?
Het landelijk beleid is erop gericht om de sociale contacten met anderen tot een minimum te beperken en de (hand)hygiëne te waarborgen. Dit beleid volgen wij en onze medewerkers op. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak. Daarnaast zijn er handgels beschikbaar bij de faciliteiten die geopend zijn. Uit voorzorg kunnen er ook faciliteiten gesloten zijn.
Gelden er extra maatregelen voor de gasten betreffende de hygiëne?
Wij adviseren ook onze gasten hun verantwoording te nemen en de richtlijnen van het RIVM na te leven.
Kan ik nog op vakantie vanwege het coronavirus (COVID-19)?
Ja, wij zijn open. Maar het is een terechte vraag. We begrijpen dat u met een gerust gevoel op vakantie wilt. Daar doen wij ons uiterste best voor. Uw vakantie kan nog steeds doorgaan. Voor een verblijf op ons terrein gelden dezelfde landelijke richtlijnen als die u thuis opvolgt. Daarnaast nemen wij een aantal extra maatregelen.
Mogen jaar- en seizoensgasten komen?
Alle gasten die een vaste staanplaats hebben en beschikken over eigen sanitaire faciliteiten mogen komen. U mag gewoon gebruik maken van uw caravan, chalet of boot. Voor toeristische gasten is de camping gesloten omdat van overheidswege alle sanitaire voorzieningen tot 1 juli verplicht gesloten zijn. Wij rekenen erop dat u zelf de verantwoordelijkheid neemt om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Mijn gezondheid.
Mocht u zich grieperig voelen, koorts hebben of verkouden zijn, bescherm anderen en kom dan niet naar de werf. Geef dit telefonisch of via email aan ons door en wij zetten uw schip tot een volgende afspraak aan de kant.
Is de receptie open?
Zeker, de receptie is van maandag t/m zaterdag open van 10.00 – 16.00 uur. Wij verzoeken u echter om alleen naar de receptie toe te gaan indien nodig. Indien mogelijk vragen voor de receptie per mail of telefoon te stellen en contact met onze receptie zo veel mogelijk te beperken. Ga alstublieft niet met het hele gezin naar binnen en bij voorkeur met maximaal twee gasten tegelijk. Houd afstand van de medewerkers en andere gasten. En graag betalingen zoveel mogelijk per pin.
Kan onze boot gekraand worden?
U kunt telefonisch een afspraak maken om uw schip in het water te laten hijsen. Wij zorgen dan dat uw schip op de afgesproken tijd klaar ligt, zodat u rechtstreeks naar uw schip kunt lopen. Mocht het onverhoopt zo zijn dat door ziekte menskracht uitvalt of materialen niet op tijd worden geleverd en afgesproken opleveringstermijnen niet kunnen worden gerealiseerd, stellen wij u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte.
Wat als ik wil omboeken of annuleren?
Doorschuiven naar een andere periode binnen één jaar na de oorspronkelijke aankomstdatum is wel mogelijk via de receptie. Wilt u uw vakantie annuleren? Helaas valt het coronavirus niet binnen de annuleringsvoorwaarden, dus zullen wij de voorwaarden hanteren. In veel gevallen is het verstandig om de ontwikkelingen rondom het coronavirus even af te wachten, zeker als je een vakantie hebt geboekt die verder in de toekomst plaatsvindt.
Zit er een meerprijs aan het omboeken?
Wij berekenen voor elke omboeking € 15,00 omboekingskosten.
Kan ik mijn reservering wijzigen naar een onbekende datum?
Nee, dat is niet mogelijk. Bij een wijziging van een boeking is er altijd een nieuwe datum nodig.
Kunnen de annuleringsvoorwaarden van de boekingen nog wijzigen als er nieuwe berichtgeving komt vanuit het RIVM?
Dat is eventueel mogelijk. Wij houden de berichtgeving van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) nauwlettend in de gaten. Tot die tijd kunnen wij daar geen verdere uitspraken over doen.